Hyra Cykel

Upplev det fantastiskt vackra Sverige och natursköna Göta kanal med cykel! Börja ditt cykeläventyr i underbara sommaridyllen Sjötorp vid Vänern och Göta kanal. En cykelsemester i Sverige med cykelpaket erbjuder både avkoppling, motion och aktivitet på en och samma gång.

Vi erbjuder färdiga cykelpaket och cykeluthyrning för din cykelsemester längs Göta Kanal. I Sjötorp har vi 300 cyklar som tar er ut längs Göta kanal och dess härliga omgivning, ni väljer själva mellan ett färdigt cykelpaket längs Göta kanal eller om ni vill utforska kanalen på egen hand med hyrd cykel från vår stora cykeluthyrning i Sjötorp vid Vänern.

Tel. +46 (0)501-511 33
info@cykelsemester.se

Dagskryssning på Göta kanal

Upplev en dagskryssning på Göta kanal med middag och boende i Sjötorp. M/S Bellevue med skepparen Sonny är känd från TV3.s serie Göta kanal. Ni kommer till Sjötorp eller Töreboda beroende på startdag. Ni går ombord på passagerarbåten som kommer att ta er fram på Göta kanal genom inte mindre än 16 slussar.

Under resan kommer en god lunch att serveras ombord på båten och ni kommer att guidas längs Göta kanal av båtens skeppare. Platser som ni passerar under dagen är Lyrestad, Norrqvarn, Riksberg och Hajstorp. Framme i Töreboda/Sjötorp så väntar en buss på att ta er tillbaka till Startpunkten. Middag och boende väntar sedan på er i härliga Sjötorp. Maten serveras på restaurang Kajutan och boendet är på Sjötorps Vandrarhem. På morgonen serveras en god frukostbuffe innan det är dags att checka ut och lämna kanalen för denna gång.

Information & Bokning:

Mariestads Skärgårdstrafik AB, Norrgatan 5, 548 73 Lyrestad
Tel. Vardagar 9-17, 0501 – 514 70, M/S Bellevue 070 – 526 56 21 
info@gotakanal.net
www.götakanal.nu

Spela Golf

“Klubben där alla ska känna sig välkomna” – bara 30 minuter från Askeviks Camping

Ribbingsfors Golbana blev spelklar 1991 och är ritad av banarkitekten Janne Lundvall. Det är en park och hagmarksbana i herrgårdsmiljö vid sjön Skagern i Gullspångs kommun. Banan har 9 mycket trevliga golfhål som passar alla typer av golfare.

Par på banan är 36 (72) slag och mäter 3110 (6220) meter från vit tee, 2966 (5932) meter från gul tee och 2525 (5050) från röd tee. Hos oss behöver ni inte boka starttid, bollränna gäller som kösystem. Vi har drivingrange, chipp- och puttinggreen för träning. Du kan hyra både vagn och bil här om det skulle behövas. Har du husvagn eller husbil kostar detta 100 kr/dygn då ingår el och dusch. Här hittar du även Gerdas restaurang.

Läs mer om Golfklubben

Tiveden Naturreservat

Välkommen ut! I hjärtat av Sverige, mitt emellan Göteborg och Stockholm, ligger skogsriket Tiveden. Ett stenkast från trängsel, buller och stress breder tystnaden och lugnet ut sig i ett av Sveriges sydligaste urskogsområden.

Tivedens natur är vild, vacker och väldigt varierad. Det starkt kuperade landskapet ger ett storslaget och mäktigt intryck – kristallklara skogssjöar, jättelika flyttblock, djupa sprickor, hisnande utsiktsplatser och vidsträckta badstränder. I Tiveden väntar äventyret på dig. Det besöksmål som har flest besökare är förstås Tivedens nationalpark men Fagertärns naturreservat har också många besökare. För allas plånbok finns trevliga och mysiga övernattningsmöjligheter. Besök våra utmärkta caféer och restauranger eller sätt dig ner vid en sjö eller skogskant med en egen picknickkorg.

Läs mer om Tiveden

Barockslottet vid Vänern

På en udde i Ekens skärgård i Vänern strax utanför Lidköping kan du besöka Magnus De la Gardies barocka Läckö Slott. Här kan du vandra omkring i slottsträdgården, gå på konserter och äta på restaurang Hvita Hjorten. På naturum Vänerskärgården – Victoriahuset kan du lära dig mer om Kållandsös och Vänerns unika natur- och kulturmiljö.

Läckö Slott, Kållandsö 53199 Lidköping
Tel. +46 510 48 46 60
info@lackoslott.se

Läs mer om Läckö Slott

Kinekulle Hälekis

Vida vyer över Vänern

För dig som gillar vida vyer så är ett besök till Kinnekulles utsiktstorn ett måste. Utsiktstornet är även en perfekt plats att starta från om man vill gå på någon av de underbara vandringslederna på Kinnekulles topp.

För att få en liten vink av vidden på utsikten man möts är höjden man står på över Vänerns yta densamma som den högsta utsiktsplatån ligger över marken i Eiffeltornet, nämligen 276m.

Läs mer om Kinekulle

Mer Aktiviteter

På vår camping finns bland annat:

  • Trollingfiske, egen båt
  • Beachvolleyboll
  • Boule
  • Lekplats

Andra externa aktiviteter vi rekommenderar:

Töreboda MusikfestivalHoda RiddarveckaSödra Råda Gamla KyrkplatsNorrqvarnTrampa Dressin i Gullspång