Fiskecamp

Askevik med sjösättningsramp, skyddad hamn, servering och stugor är troligen den absolut bästa utgångspunkten för trolling i östra Vänern.

Från islossning tills isen lägger sig eller julen lackar för dörren kan du sjösätta och snabbt komma ut till de bästa laxvatten i Vänern. När du kommer tillbaka kan du värma dej i bastun eller ta en öl i restaurangen och dra några historier.

FiskekartaJullaxen 2019 tyngsta fisk – en Gullspångslax på 8,40 kilo

Vi hoppas att din fisketur på Vänern blir trevlig och spännande. I samband med ditt besök på Vänern finns det ett antal regler som måste följas.

Fiskeregler

LARSSON SPORTFISKE

Larsson Sportfiske erbjuder kunder, både privatpersoner och företag, en avkopplande dag fylld med spännande fiske året runt.

Är du fiskeintresserad eller vill du ge din vän, släkting eller kollega en unik upplevelse i finaste svensk natur så är det hit du ska vända dig! Det går även att boka oss i samband med företagsevent eller konferenser där upp till nio personer kan följa med.

Fisket utgår från olika destinationer på sjöar i Mellansverige och turerna anpassas till vilka arter som är lovliga just den perioden. Vi fiskar gös, röding, öring och lax. Gädda och andra arter kan fångas som bonus under vissa tider på året.

Självklart följs gällande sportfiskeregler och den gyllene regeln att fisk som inte tänker behållas som mat återutsätts. Detta för att fisket ska bli hållbart även för kommande generationer.

All nödvändig säkerhetsutrustning finns ombord och kapten är utbildad av nämnden för båtliv, med behörighet Fartygsbefäl Klass VIII, och har även kompetens för HLR. På båten finns också VHF-utrustning för kommunikation utanför mobiltäckning.

Larsson Sportfiske
+46 70 24 24 353
info@larssonsportfiske.se

THOMAS JOHANSSON

Torsö Båt erbjuder sportfisketurer på Vänern, erfaren fiskeguide med trollingfiske som specialitet och charterturer på Vänern med max 7 passagerare.

Vår vanligaste utgångshamn är Brommösund på Torsös västsida, men vi utgår även från andra platser runt Vänern.

Thomas Johansson
+46 708 833 843
tj@vanertrolling.se